Support Forum

Ask questions and get help from MobileTogether experts.
MobileTogether Product Information
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
View
Go to last post Go to first unread
Sehowat  
#1 Posted : Tuesday, February 16, 2021 10:34:17 AM(UTC)
Sehowat

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 10/18/2020(UTC)
Posts: 9
South Africa
Location: Gauteng

good day

I'm still fairly now on the platform so, pardon me

i have a scenario where i have created page (candidate nomination), there is two tables on the page for two positions, one chairman, the other secretary,each has two fields (nominee,nominator) which need to be populated, i have created a subpage, whereby when you click on the heading (i.e.chairman) of the table, you will 'go to subpage ', on the subpage is a list of people, i need the table field 'nominee' to be updated whenever a candidate is selected on the subpage. right now i created the table on the subpage whith list of candidates (label) and check box, i used action control > update node (s) so that when you select a candidate it can update the field on page but is not updating, what could be wrong?
File Attachment(s):
Online Elections.mtd (54kb) downloaded 10 time(s).
SGBUSER.db (56kb) downloaded 9 time(s).
bbv  
#2 Posted : Tuesday, February 16, 2021 3:59:29 PM(UTC)
bbv

Rank: Administration

Groups: Registered, Administrators
Joined: 7/21/2014(UTC)
Posts: 479

Was thanked: 81 time(s) in 81 post(s)
It is impossible to find an issue based on your description. Simply attach your design file so that we can take a look
Sehowat  
#3 Posted : Tuesday, February 16, 2021 9:41:55 PM(UTC)
Sehowat

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 10/18/2020(UTC)
Posts: 9
South Africa
Location: Gauteng

Thanks for the response, i have uploaded the file please look at it and assist,

thank you
bbv  
#4 Posted : Tuesday, February 16, 2021 10:24:26 PM(UTC)
bbv

Rank: Administration

Groups: Registered, Administrators
Joined: 7/21/2014(UTC)
Posts: 479

Was thanked: 81 time(s) in 81 post(s)
Currently everything appears just right. Are you sure that there's a Row in $Nominee tree by the time when you go to a subpage?

I'm afraid I will also need your (sample) SQLite DB to find the issue.
Sehowat  
#5 Posted : Wednesday, February 17, 2021 11:06:59 AM(UTC)
Sehowat

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 10/18/2020(UTC)
Posts: 9
South Africa
Location: Gauteng

Good day

Please find the DB sample attached, thank you once again for the responce.

If you can also check fro me why my picture upload fails.

regards
bbv  
#6 Posted : Wednesday, February 17, 2021 11:52:55 AM(UTC)
bbv

Rank: Administration

Groups: Registered, Administrators
Joined: 7/21/2014(UTC)
Posts: 479

Was thanked: 81 time(s) in 81 post(s)
Phew... There are a lot of errors in your design for now. I've fixed 7 for now, but you need to invest some time before going ahead. You are obviuosly learning quickly, but you really need more time to implement.

See pictures below and description here

1. Update Node - you have used an absolute path for @UserID, which results in all UserIDs taken from the tree. I've changed to local path
2. You always need to verify what you are doing - simply look at the trees when executing your design - you can see then whether the result corresponds to desired. In the bullet above the tree shows that you have retrieved both user IDs
3. When editing information you have connected to the whole table again - you have to select a single row instead. This is why nothing can work. You need to make sure to retrieve that one sinle row for editing. See SELECT statement
4. You defined all nodes below the Root element in $PERSISTENT tree as elements - not attributes
5. But in your XPath statement you sometime address them as elements, and sometimes as attributes.
6. In the same screenshot you can see that you generate attribute Image, but your database has only Field10. This is also a sign that you are in hurry to get a result, which is clear, but by that you are creating troubles for yourself.
7. On the main page you address image via URL, but you have to address it from the node with Base64

I've fixed all those issues, and didn't find a path to the Nomination page, and if I make it first the story from above continues - everything is very quickly done and needs a lot of polishing before proceeding
bbv attached the following image(s):
1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
bbv  
#7 Posted : Wednesday, February 17, 2021 11:54:11 AM(UTC)
bbv

Rank: Administration

Groups: Registered, Administrators
Joined: 7/21/2014(UTC)
Posts: 479

Was thanked: 81 time(s) in 81 post(s)
Note: I edited your file with MobileTogether 7.2 You need to download this version to continue
File Attachment(s):
Online Elections.mtd (55kb) downloaded 6 time(s).
bbv attached the following image(s):
6.JPG
Sehowat  
#8 Posted : Wednesday, February 17, 2021 12:57:18 PM(UTC)
Sehowat

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 10/18/2020(UTC)
Posts: 9
South Africa
Location: Gauteng

Thanks once more and yes you are right I'm in a bit of a rush i need to see what i can get out of the system, as far as functionality related to online voting before friday morning, not necessarily to implement, i could get most of the process i need when I was not using the database but the 'nomination' and report development process was/is a bit of a challenge.
bbv  
#9 Posted : Wednesday, February 17, 2021 1:00:07 PM(UTC)
bbv

Rank: Administration

Groups: Registered, Administrators
Joined: 7/21/2014(UTC)
Posts: 479

Was thanked: 81 time(s) in 81 post(s)
Everything is very easy. It took me much longer to describe your bugs than to fix them
bbv  
#10 Posted : Wednesday, February 17, 2021 1:11:42 PM(UTC)
bbv

Rank: Administration

Groups: Registered, Administrators
Joined: 7/21/2014(UTC)
Posts: 479

Was thanked: 81 time(s) in 81 post(s)
You are missing for Nomination page the same code as you did for Edit Information - the tree is empty by the time when you start the page. When you add the Row, then everything works as expected. See attachment
File Attachment(s):
Online Elections.mtd (55kb) downloaded 7 time(s).
bbv attached the following image(s):
7.JPG
Sehowat  
#11 Posted : Wednesday, February 17, 2021 1:51:35 PM(UTC)
Sehowat

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 10/18/2020(UTC)
Posts: 9
South Africa
Location: Gauteng

Initially it was easy but when i start seeing new functionalities and read more i get confused i think,let me finish it up, add the final two pages(processes), then I'll let you know, show you the file.
polishing will come later.

thank you very much
Sehowat  
#12 Posted : Wednesday, February 17, 2021 8:26:44 PM(UTC)
Sehowat

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 10/18/2020(UTC)
Posts: 9
South Africa
Location: Gauteng

hi, the file that you sent back to me doesn't want to open, gives an error that 'could not connect to the database ' and also says the 'design file is not valid!cannot start workflow simulation '

any idea what could be wrong

thanks
bbv  
#13 Posted : Thursday, February 18, 2021 5:09:39 PM(UTC)
bbv

Rank: Administration

Groups: Registered, Administrators
Joined: 7/21/2014(UTC)
Posts: 479

Was thanked: 81 time(s) in 81 post(s)
As I've written in my answer - I've used the latest MobileTogether Designer 7.2

You need simply to download and use this version
Sehowat  
#14 Posted : Thursday, February 18, 2021 5:56:19 PM(UTC)
Sehowat

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 10/18/2020(UTC)
Posts: 9
South Africa
Location: Gauteng

hello

i have downloaded 7.2 ... is the version i am on currently
bbv  
#15 Posted : Thursday, February 18, 2021 5:59:37 PM(UTC)
bbv

Rank: Administration

Groups: Registered, Administrators
Joined: 7/21/2014(UTC)
Posts: 479

Was thanked: 81 time(s) in 81 post(s)
Did you put the design file in the same folder with SGBUSER.db? The design file as you sent it to me was referencing the database file in the same folder.
Sehowat  
#16 Posted : Thursday, February 18, 2021 8:28:30 PM(UTC)
Sehowat

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 10/18/2020(UTC)
Posts: 9
South Africa
Location: Gauteng

hello

sorry the network is not friendly to me today, ok that might be the issue, I'll do just thatand let you know , thank you
Sehowat  
#17 Posted : Thursday, February 18, 2021 8:45:42 PM(UTC)
Sehowat

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 10/18/2020(UTC)
Posts: 9
South Africa
Location: Gauteng

thanks, it is working fine, will update you on the final processes
Users browsing this topic
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.